Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Default τιμη πεδιου

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò ablade. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος ablade στις 02-08-2007, 13:06. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-07-2007, 20:47 33918

Default τιμη πεδιου

Καλησπέρα σε όλους,
    Έχω μερικές ερωτήσεις να σας θέσω
    1. Πως μπορώ να βάζω default τιμή σε ένα πεδίο ίση με την μεγαλύτερη εγγραφή + 1?
    2. Έχω ένα πίνακα με τα πεδία "τύπος" και "περιγραφή". Θέλω σε μία δευτερεύουσα φόρμα την οποία εμφανίζω ως πίνακα να επιλέγω με combo box τον τύπο και στο επόμενο πεδίο "παρατηρήσεις" να μπαίνει ως προεπιλεγμένη τιμή η περιγραφή.
    Αυτά για την ώρα. Θα επανέλθω με νέες απορίες μόλις λιθούν αυτές
  •  31-07-2007, 05:48 33923 σε απάντηση της 33918

Απ: Default τιμη πεδιου

Σε ποια βάση δεδομένων ?

while (!dead) learn();
  •  31-07-2007, 10:00 33926 σε απάντηση της 33923

Σε Access. Αυτό δεν ρωτάς?

•  31-07-2007, 12:02 33932 σε απάντηση της 33926

για το 1. μπορείς να φτιάξεις ένα column τύπου ακέραιου (αριθμός) και να το ρυθμίσεις για αυτόματη αρίθμηση.
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  31-07-2007, 14:16 33941 σε απάντηση της 33932

Δεν θέλω αυτόματη αρίθμηση γιατί θέλω να περάσω και δεδομένα παλαιότερων ημερομηνιών που έχουν ήδη αριθμό παραγγελίας. Θέλω όμως να βγάζει ως προεπηλεγμένη τιμή τον επόμενο αριθμό και αν χρειάζεται να μπορώ να τον αλλάξω. Κάποτε είχα κάνει κάτι παρόμοιο αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πως!!!!!

•  31-07-2007, 14:26 33942 σε απάντηση της 33941

Θα πας στα properties του πεδίου και στο Default Value θα χρησιμοποιήσεις μία εκ των Dmax, Dfirst ή Dlookup built in συναρτήσεων που σου δίνει η Acccess με τα κατάλληλα κριτήρια.

Πχ

=1+ Dmax("Orders NO";"Orders")

Manos
  •  31-07-2007, 15:34 33951 σε απάντηση της 33942

Την έχω δει την εντολή Dmax αλλά δεν καταλαβαίνω τις παραμέτρους της. Έχω τον πίνακα "Μητρώο Παραγγελιών" και το πεδίο που θέλω να υπολογίζεται είναι το "α/α". Για την συμπλήρωση χρησιμοποιώ μία φόρμα με όνομα "Καταχώρηση παραγγελιών". Ποιά πρέπει να είναι η σύνταξη στις ιδιότητες? Πρέπει να είναι στην φόρμα ή στον πίνακα?

•  31-07-2007, 16:22 33955 σε απάντηση της 33951

στο πεδίο της φόρμας στο property Default Value θα γράψεις:

= 1 + DMax ("α/α";"Μητρώο Παραγγελιών")

Εννοείτε Πως το πεδίο "α/α" είναι αριθμητικό πεδίο για να επιστρέφει σωστά το παραπάνω expression

Εναλλακτικά:

=1+DFirst("α/α";"Μητρώο Παραγγελιών";"ORDER BY 'α/α' desc")

Αν παιδέψεις λίγο γενικά το Dlookup μπορείς να πετύχεις όποιο συνδιασμό θέλεις
    (διάβασε και κανένα help πρώταStick out tongue)

Manos
  •  31-07-2007, 23:09 33970 σε απάντηση της 33955

Τελικά δούλεψε, αλλά η σωστή σύνταξη είναι

= 1 + DMax ("[α/α]";"Μητρώο Παραγγελιών")

καθώς το α/α είναι πεδίο και πρέπει να μπει σε αγκύλες. Ευχαριστώ πάντως.

Admin, δεν βάζω την ενότητα ως απαντημένη ακόμα γιατί εκκρεμεί και το δεύτερο σκέλος. Σωστα? Αντε κάποιος να με βοηθήσει και σε αυτό....
  •  01-08-2007, 09:58 33976 σε απάντηση της 33918

Έχεις δίκιο για το πρώτο. Καλοκαίρι γαρ! (2 και σήμερα)

Για το δεύτερο τώρα.

Στη φόρμα θα φτιάξεις ένα πεδίο (Text Box) Παρατηρήσεις όπου στο Property Control Source θα βάλεις: =[Comboname].[Column](ColumnNo) όπου

Comboname: To όνομα του Combo Box
    ColumnNo: αντιστοιχεί στη σειρά που θα έχεις γράψει το Select στο Row Source του Combo π.χ αν έχεις γράψει Select type, desc from orderTypes τότε πρέπει να βάλεις το 2

Manos
  •  01-08-2007, 12:42 33988 σε απάντηση της 33976

Αντε ρε manosB να προλάβουμε πριν το καλοκαίρι!!! Αυτό που γράφεις δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει. Δες λοιπόν πως έχει το θέμα.

Έχω μία φόρμα  "Παραγγελίες προϊόντων subform" η οποία στέλνει στοιχεία σε ένα πίνακα "Παραγγαλίες προϊόντων". Τα πεδία της φόρμας είναι "Προϊόν" το οποίο πέρνει τιμές απο το ερώτημα "Ε προϊόντα" μέσο του combo12 στοιχείου ελέγχου και τα καταχωρεί στο πεδίο "Προϊόν" του πίνακα, και "Παρατηρήσεις" το οποίο και θέλω να βάλω την προεπιλεγμένη τιμή. Το "Ε προϊόντα" έχει 2 πεδία τα "τύπος" και "περιγραφή". Το combo παίρνει την τιμή απο την στήλη 1 (τύπος). Με την λύση που μου έδωσες οχι μόνο δεν βγάζει τιμή αλλά δεν μπορώ να αλλάξω και το περιεχόμενο αφου αλλάζω την Προέλευση στοιχείου ελέγχου.

Δεν ξέρω αν είμαι σαφής. Ελπίζω να βρούμε άκρη

•  01-08-2007, 13:24 33991 σε απάντηση της 33988

Να καταλάβω, Γιατί θέλεις να κρατάς σε πίνακα τη περιγραφή του τύπου αφού κρατάς τον κωδικό? Απλώς πρέπει να κρατάς τον κωδικό στη βάση και να εμφανίζεις την περιγραφή on the fly. Δηλαδή το πεδίο παρατηρήσεις της φόρμας σου δεν πρέπει να πατάει σε πεδίο (unbound). Ο τρόπος που σου είπα δουλεύει. Δεν είναι δύσκολο. Χρησιμοποίησε τον Expression builder για να γράψεις τις εκφράσεις όπως στις ανέπτυξα παραπάνω. Και κάνε κάτι με τα ονόματα των αντικειμένων σουSurprise

Manos
  •  01-08-2007, 21:16 34011 σε απάντηση της 33991

Δεν με ενδιαφέρει να κρατάω ξανά την περιγραφή, αλλά εκτυπώνεται μία εντολή παραγωγής απο την φόρμα η οποία πρέπει πολλές φορές να έχει παραπάνω πληροφορίες "Παρατηρήσεις" απο τον κωδικό έτσι ώστε να γίνεται κατανοητό και απο τους εργαζόμενους. Οι παρατηρήσεις αυτές μπορεί να είναι απλώς η περιγραφή του προϊόντος ή κάποιο επιπλέον στοιχείο. Γιαυτό θέλω να είναι προεπιλεγμένη τιμή και να μπορεί να αλλάξει.
    Όσο γιαυτό που μου έγραψες δούλεψε. Αποφάσησα να προσθέσω το πεδίο περιγραφή όπως περιέγραψες και να αφήσω τις παρατηρήσεις για περαιτέρω πληροφορίες. Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι δεν μπορώ να προσθέσω το πεδίο που πρόσθεσα στην φόρμα ("περιγραφη") στην έκθεση που εκτυπώνω γιατί δεν συνδέετε με κάποιο πίνακα. Πως θα το κάνω?
  •  02-08-2007, 08:48 34024 σε απάντηση της 34011

Δύο Τρόποι

Α) Στο Record Source του Report θα φτιάξεις ένα query στη θέση του πίνακα που θα περιέχει το βασικό σου πίνακα και join με τον πίνακα που κρατάς την περιγραφή πάνω στον τύπο.

Β) Να επαναλάβεις αυτό που έκανες στη φόρμα (το πεδίο τύπος  να είναι Combo ) και το πεδίο περιγραφη να παίρνει τιμές από αυτό.

Manos
  •  02-08-2007, 13:06 34038 σε απάντηση της 34024

Thanx ManosB,

Το έκανα τελικά όπως μου είπες και πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα. Καλό καλοκαίρι να έχεις....

Εγκυκλοπεδικά όμως, υπάρχει τρόπος να ελέγξεις την προεπιλεγμένη τιμή? Αυτό δεν το βρήκαμε αν και αυτό που κάναμε θα δουλέψει καλύτερα...

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems