Θίγουμε πολλά θέματα τώρα... Το να παραιτείσαι για λόγους εικονικούς ενώ έχεις χίλια προβλήματα είναι μεν καθημερινή πρακτική και η συνηθέστερη αλλά IMHO διαιωνίζει τα προβλήματα. Στο κάτω κάτω ας κάνουμε μια χάρη σ'αυτούς που μένουν πίσω. Ειδικά ένας τέτοιος λόγος δε νομίζω ότι θα έδινε αφορμή στον άλλο να παίρνει και να σε θάβει δεξιά κι αριστερά.
Από την άλλη τώρα θα πρέπει να υπάρχει όπως αναφέρθηκε κάποιος εσωτερικός κανονισμός, εγκεκριμένος και από κρατικό φορέα (νομίζω ΟΑΕΔ ή επιθ εργασίας<- υπηρεσία ανέκδοτο). Δεν ξέρω αν στις πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένοι αλλά στις μεσαίες-μεγάλες σίγουρα.
Και πάλι δεν έχεις ξεκαθαρίσει αν εννοείται απαγόρευση γενική ή απαγορεύεται να βγαίνεις χωρίς να χτυπάς την κάρτα σου ώστε να καταγράφεται η έξοδος και η ώρα που έλειπες. Το τελευταίο μπορεί να "μας ενοχλεί" αλλά είναι και κάπως πιο κατανοητό. Το λέω γιατί πολλοί βγαίνουν για τσιγάρα και γυρνάνε μετα από δύο ώρες (για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου μη βαράτε) οπότε και ο άλλος τα παίρνει...
Από την άλλη μια γενική απαγόρευση είναι κάτι πρωτότυπο και δεν το έχω ξανακούσει. (τη μπαλίτσα να τους πείτε να την βάψουν ασορτί με την αλυσίδα
και την τσάντα)
Γενικά το θέμα του διαλλείματος και το αν μετράει ή όχι στο 8ωρο είναι πονεμένη ιστορία. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και τελικά (πως τα καταφέρνουν ) είναι όλοι νόμιοι. Αυτό και το πόσες μέρες δικαιούσαι ασθένεια χωρίς χαρτί γιατρού ποτέ δεν τα κατάλαβα
Εις τον στρατό Καραμάνο δεν γίνονται διακρίσεις! Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίσεις!