Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέο στο forum.
Έχω φτιάξει κάποιο κώδικα σε ASP και έχω το εξής πρόβλημα. Στέλνω κάποια sms σε ένα smpp server και αποθηκεύω τα sms αυτά ως εγγραφές στη βάση δεδομένων (SQL SERVER 2008 EXPRESS) στον πίνακα Messages.
Ο κώδικας είναι:
ConnStr="Provider=SQLNCLI10;Server=DESIGN3\SQLEXPRESS;Database=databasename;Uid=username;Pwd=password;"
set myR = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
with myR
.ActiveConnection = ConnStr
.Source = "SELECT * FROM Messages"
.CursorLocation=3
.CursorType=1
.LockType=3
.open()
myNumbers = myNumbers & myDLVNUMB & ", "
myUID = CreateVariableLengthUID(255)
myR.addnew
myR.fields("mUser") = session("uID")
myR.fields("mSenderText") = mySender_
myR.fields("mText") = myMessageToSaveX
myR.fields("mCreateDate") = formatdatetime(date, 2)
myR.fields("mCreateTime") = formatdatetime(time, 4)
myR.fields("mSendDate") = mySendDate2
myR.fields("mSendTime") = mySendTime
myR.fields("mRecipients") = myDLVNUMB
myR.fields("mStatus") = "Άγνωστη"
myR.fields("mPostSMS") = postSMS
myR.fields("mCreateDateTime") = myTempDate_
myR.fields("mNSMSStamp") = myDLVCODE
myR.fields("mSending") = mySendingID
myR.fields("mChecked") = 0
myR.update
end wth
Έπειτα τα μηνύματα από το sms center που είχαν σταλεί πηγαίνουν στους παραλήπτες τους και έρχεται πίσω στο server η απάντηση για την αναφορά παράδοσης.
Η αναφορά πηγαίνει σε μία σελίδα που έχω ορίσει, η οποία παίρνει τα querysting από το URL όπως έρχεται από το sms center server και ψάχνει να βρει
το sms που αφορά η αναφορά και το αλλάζει (π.χ. Παραδόθηκε, Δεν παρ0αδόθηκε, κτλ).
Ο κώδικας είναι:
ConnStr="Provider=SQLNCLI10;Server=DESIGN3\SQLEXPRESS;Database=databasename;Uid=username;Pwd=password;"
set myR = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
with myR
.ActiveConnection = ConnStr
.Source = "SELECT mStatus, mNSMSStamp FROM Messages WHERE mNSMSStamp = '" & mySID & "'"
'send(.source)
.CursorLocation=3
.CursorType=1
.LockType=3
.open()
.fields("mStatus") = myStatus_
.update
.close
.ActiveConnection.Close
.ActiveConnection = nothing
end with
set myR = nothing
Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ αποθηκεύονται τα sms κανονικά όταν τα στέλνω (με μια μικρή καθυστέρηση), επειδή καθυστερεί λίγο το σύστημα κατά την
αποθήκευση των sms οι αναφορές έρχονται πολύ γρήγορα και δεν μπορούν να ενημερώσουν τη βάση δεδομένων διότι είναι σα να μην υπάρχουν οι εγγραφές από τα sms μέσα.
Πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα; Γνωρίζει κανείς; Μπορώ να κάνω το σύστημα να αποθηκευεί πιο γρήγορα τις εγγραφές των sms, έτσι ώστε να μην
υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Ο πίνακας με τα sms έχει μέσα περίπου 200.000 εγγραφές.
Ευχαριστώ!!!!!